«پیوسته بیقرار» برای فلسطین
دیدگاهها و خاطرات دکتر الیاس شوفانی درباره فلسطین
کتاب پیوسته بی قرار، خاطرات زندگی فردی، سیاسی و تاملات اندیشه ورزانه دکتر الیاس شوفانی، پژوهشگر، و متفکر برجسته فلسطینی پیرامون فلسطین، طرح صهیونیسم، اسرائیل و تجربه ی مقاومت فلسطینی ها در برابر اشغال است و در انتشارات ایران به چاپ رسیده است.
درباره الیاس شوفانی
الیاس شوفانی (۱۹۳۲–۲۰۱۳) نویسنده و مورخ فلسطینی بود که مطالعاتش بیشتر درباره تاریخ اسلام و همچنین موجودیت اسرائیل و فلسطین بود. او یکی از اندیشمندان برجسته عرب در موضوعات معاصر و تا سال ۱۹۸۳ عضو جنبش فتح بود.
شوفانی یکی از اندیشمندان فلسطینی است که به تحلیل علل و پیامدهای رخداد نکبت پرداخته است. او کتاب ها و مقالاتی در مورد تاریخ خاورمیانه و فلسطین منتشر کرد. یکی از کتاب های او الرضا و فتح مسلمانان بر عربستان (1973) است که نسخه مبسوط پایان نامه دکترای او بود.او در سال 2009 زندگی نامه ای به زبان عربی منتشر و او در سال 2010 ( خاطرات یک دلال زمین صهیونیستی) را ترجمه کرد.
در کتاب پیوسته بی قرار، این متفکر فلسطینی به روایت داستان زندگی خود که در هم تنیده با مسائل فلسطین و اسرائیل است، پرداخته و در آن به بررسی موضوعات اساسی مربوط به فلسطین از اشغال و طرح صهیونیسم و پروژه تاسیس و استمرار اسرائیل تا مقاومت مردمی و جنبش های معاصر انقلاب فلسطین و آینده این رویارویی پرداخته است. شوفانی در این کتاب از شخصیتهایی نام برده که علیرغم ناشناخته بودن تاثیرات جدی در جریان ذهن مبارز فلسطینی داشتند و به نوعی این کتاب تاریخ روان اندیشه مبارزه در فلسطین هم هست.
بخشی از متن کتاب:
موضع رسمی عربی در آغاز این بود که فلسطینیها خود باید مسئولیت دفاع از کشورشان را در برابر موج شهرکسازی یهودی بر عهده بگیرند.در آن زمان، این مقوله رواج داشت که. آنها، خود، بهتر میتوانند از سرزمین و آبروی خود دفاع کنند. سپس این تصمیم جدیدی گرفته شد که بر اساس آن، نگاهها متوجه پشتیبانی فلسطینیها از سوی ارتش نجات شد. گویی ارتش نجات برای این هدف تشکیل شده و به فلسطین اعزام میشود تا وضعیت موجود را تا هنگام پایان قیمومیت بریتانیا تثبیت کند. ارنش نجات وارد بخشهایی از فلسطین شد و قیمومیت بریتانیا که همچنان برقرار بود، ایجاد امنیت در مناطقی که این ارتش حضور داشت را بدان واگذار کرد. نقشه انتشار ارتش نجات نشان میدهد که به مناطق اختصاص یافته برای کشور عربی در قطعنامه تقسیم وارد شده است. با فرض حسن نیت، باید گفت ارتش نجات برای نجات آنچه میشد نجات داده شود، وارد فلسطین شد.
چرا پیوسته بیقرار را بخوانیم؟
این کتاب ترجمه روانی دارد. همچنین متنش تنیدهای ظریف از جزئیات تاریخ فلسطین و تحلیلی از شرایطش است که دیدگاه کلی از مسئله فلسطین به مخاطب میدهد. نگارنده این تاریخ و تحلیل-یعنی الیاس شوفانی- خود بیواسطه چیزهایی که درباره فلسطین شنیدیم و خیلی از چیزهایی که نشیندهایم را زیسته و چه بسا در شکل دادن به آن نقش آفرین بوده است. از طرفی این کتاب تنها ۲۸۸ صفحه دارد و در اوج ایجاز به طرح مباحث پرداخته است پس در اندک فرصتی میتوان حاصل دهها سال تفکر و مبارزه را فهمید!
پس این کتاب نشر ایران را از دست ندهید…
کتاب پیوسته بیقرار حاصل گفتگو مصطفی الولی و عبده الاسدی با الیاس شوفانی است و به ترجمه حسین جابری انصاری و همت انتشارات در ۲۸۸ صفحه ایران به دست ایرانیان رسیده است.
چند صفحه از کتاب
لینک خرید کتاب از نمایشگاه مجازی کتاب تهران