تحلیل و دیدگاه

جنگ روانی: سربازان اسرائیلی در غزه غارت و خرابکاری می کنند

گوشه‌ای از رفتار صهیونیست‌ها

از اواخر اکتبر و آغاز تهاجم زمینی اسرائیل به غزه، همواره تصاویری از سربازان اسرائیلی که در حال تخریب و انجام رفتارهای تحریک آمیز هستند، منتشر می‌شود. رفتارها و اقداماتی که به نظر می رسد ارتباط چندانی با پیشبرد اهداف اعلام شده از طرف اسرائیل یعنی نابودی حماس و آزادی اسرا، نداشته باشند.

این اقدامات شامل دزدی، تخریب مغازه‌ها و اموال، خرابکاری، و نصب نمادهای اسرائیلی و یهودی در سراسر محله های غزه بوده است.

چنین رفتارهایی به بی انضباطی  و سرکشی سربازان میدان جنگ نسبت داده شده است، اما تحلیلگران معتقدند که این نوعی “جنگ روانی” نیز هست.

در یکی از نمونه‌های دزدی، سربازی رجزخوانی کرد که یک گردنبند نقره را از غزه دزدید تا آن را برای دوست دخترش در اسرائیل ببرد. سرباز دیگری با افتخار فرشی را از خانه یک فلسطینی دزدید.

در پستی که در یک گروه پر بازدید فیس بوک به اشتراک گذاشته شد، یک افسر اسرائیلی از برداشتن تعدادی لوازم آرایشی بسته‌بندی و نو برای بردن به اسرائیل به عنوان “هدیه غزه” ابراز خوشحالی کرد.

در کامنتی زیر این پست فیس بوک نوشته شده بود: «بهتر است پست را حذف کنید…فقط باعث بد نامی است… نه به این دلیل که من به آن زن اهل غزه اهمیت می دهم،نه! اصلا برایم مهم نیست که او هرگز روشنایی روز را نخواهد دید. فقط، من به سربازی که ممکن است محاکمه شود و همچنین به اعتبار ارتش اسرائیل است که اهمیت می دهم»

در همین حال یک نوازنده اهل غزه به میدل ایست آی گفت: واقعا وقتی دیدم یک سرباز اسرائیلی بر روی خرابه‌های خانه‌ام در حال نواختن گیتارم است، شوکه شدم

در جایی دیگر، فیلمی از یک مغازه هدیه‌فروشی فلسطینی که به طور کامل ویران شده  منتشر شد در این ویدیو یک سرباز اسرائیلی که در حال جستجو برای غنیمت است، یک لباس زیر زنانه پیدا و با در دست گرفتن آن شروع به تحقیر و توهین به زنان اهل غزه می‌کند.

به گفته لاله خلیلی استاد دانشگاه و محقق حوزه حقوق در دانشگاه اکستر: رفتارهای تخریبگرانه ضد فلسطینیان توسط سربازان اسرائیل تاریخی بسیار طولانی دارد.

وی افزود: در جریان روز نکبت ۱۹۴۸ و جنگ‌های پی در پی سرزمین‌های تاریخی فلسطین و همچنین در جنگ لبنان اوایل دهه ۱۹۸۰ و حتی سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری، چنین رفتارهایی رواج داشته و دارد.

سربازان اسرائیلی در هر جا از خودشان دیوارنوشته‌هایی با محتوای خشونت‌آمیز و حتی ترویج و تشویق به نسل کشی به جا می‌گذاشتند، در آشپزخانه‌های فلسطینیان به قضای حاجت می‌پرداختند، وسایل با ارزش را تاراج و وسایل روزمره خانه‌ها را تخریب می‌کردند و در نهایت دسته جمعی تصاویر فاتحانه‌ای از خود می‌گرفتند.

انتشار گسترده این فیلم‌ها، ارتش اسرائیل را واداشت تا در طی بیانیه‌ای این رفتارها را محکوم کند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در کنفرانسی گفت: «برای هر فعلی که با ارزش‌های ارتش اسرائیل همسو نباشد، اقدامات تنبیهی و انضباطی  انجام خواهد شد».

اقدامات سربازان صهیونیست به غارت و تخریب ختم نمی‌شود و علاوه بر این‌ها، سربازان اسرائیلی نیز در حال نصب نمادهای اسرائیلی و یهودی در سراسر مناطق محاصره شده و مناطق جنگی هستند.

به عنوان نمونه یک منوره(شمعدان) حنوکا به ارتفاع ۱۳ متر در شجاعیه، یکی از پرجمعیت ترین مناطق مرکز غزه و همچنین پرچم های اسرائیل نیز در سراسر مناطق جنگی نصب شده است.

دیمی ریدر، روزنامه‌نگار فعال در شبکه X، در پاسخ به تصویری که برافراشته شدن پرچم  اسرائیل در وسط محله‌ای ویران شده را نمایش می داد، نوشت: «من تعجب می‌کنم از تعداد اسرائیلی‌هایی که می‌دانند برنامه کل پروژه صهیونیستی برای فلسطینی‌ها شبیه این تصویر است.»

در تصویر دیگری که مربوط به درون خانه‌ای فلسطینی در خان‌یونس است، چند سرباز اسرائیلی پوستری را در دست دارند که روی آن نوشته شده است: «فقط شهرک سازی [در غزه] پیروزی است برای ما».

در سال ۲۰۰۵، اسرائیل ظاهراً از غزه خارج شد و حدود ۸۰۰۰ شهرکنشین صهیونیستی و سرباز اسرائیلی ساکن در ۲۱ شهرک در غزه را به مناطق اشغالی کرانه باختری منتقل کرد.

اما در طی هفته‌های اخیر چندین شخصیت راستگرایی افراطی از جمله بسیاری از اعضا کابینه خواستار ایجاد مجدد شهرک‌ها در غزه جنگ‌زده و ویران، شده‌اند

لاله خلیلی معتقد است: ایده ارتش قاعدمند و منضبط اسرائیلی «افسانه‌ای» بیش نیست!

وی ادامه داد: «ارتش از سربازان وظیفه‌ای تشکیل شده است که اکثر آنها صهیونیست‌های معتقدی هستند که به حق خود برای اسکان در هر نقطه بین رود اردن و دریای مدیترانه باور عمیق دارند. صفوف افسران ارتش اسرائیل مملو از متعصب ترین شهرک نشینانی است که – مانند راستگرایان و محافظه‌کاران دیگر نقاط جهان – همیشه به سمت نیروهای مسلح و سایر نهادهای مرتبط با قوه قهریه کشیده شده‌اند.»

چندین مفسر باور دارند که این فیلم‌ها همگی تلاشی عمدی در راستای “جنگ روانی” اسرائیل بوده است.

مثلا مرتضی حسین روزنامه نگار نوشت: «به نظر می رسد فیلم های سربازان اسرائیلی که فلسطینی ها را برهنه می کنند و مغازه ها را غارت می کنند، عمدا برای تضعیف روحیه مردم غزه و تقویت روحیه مردم اسرائیل منتشر شده است.» و عملا نمودی مشخص از جنگ روانی است

وی افزود: «اما این فیلم‌ها در سطح بین‌المللی معانی منفی را به ذهن متبادر می‌کند، خصوصا جایی که تبلیغ می‌شود ارتش اسرائیل یک ارتش بسیار حرفه‌ای و مدرن به سبک غربی است».

در نهایت خلیلی به میدل ایست آی گفت: «وندالیسم و غارتی که می بینیم احتمالاً هم ناشی از بی‌قاعدگی است و هم یک عنصر جنگ روانی؛ اگر اینطور نبود، وب‌سایت‌های رسمی ارتش و رسانه‌های اجتماعی برخی از این رفتارهای توحش‌آمیز را منتشر و عمومی نمی‌کردند.»

این مطلب ترجمه‌ای بود از‘Psychological warfare’: Israeli troops go on looting and vandalism spree across Gaza به قلم ریحان الدین منتشر شده به تاریخ ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳ در سایت میدل ایست آی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا